Dode vissen in Veenkanaal in Westerhaar-Vriezenveensewijk door warmte

Waterschap Vechtstromen is in Westerhaar-Vriezenveensewijk vanmiddag druk geweest met het verwijderen van dode vissen uit het Veenkanaal. De vissen zijn waarschijnlijk het slachtoffer geworden van zuurstoftekort in het water. 

 

"Dat zie je vaker bij dit warme weer", zegt een woordvoerder van het waterschap. Mogelijk is de conditie van het water nog eens verslechterd omdat de eenden die in het Veenkanaal zwemmen zijn gevoerd met brood. 

 

"Daardoor groeien algen extra snel en dat is niet goed voor het zuurstofgehalte in het water", aldus de woordvoerder, die andere oorzaken niet uitsluit. "We onderzoeken het." En niet alleen de kleine vissen leggen het loodje. Ook snoeken van zeker een meter lang, zijn dood uit het water gehaald.

 

Het waterschap houdt als het warm is de kwaliteit van het water altijd goed in de gaten. "We hebben in het Veenkanaal water ingelaten en uit metingen blijkt dat het zuurstofgehalte in het water nu goed is." Daarmee zou het probleem opgelost moeten zijn. Wat dat betreft is het een goede zaak dat het in de loop van de middag in Overijssel gaat regenen. Ook dat helpt om het zuurstofgehalte in het het water op peil te brengen.

 

Geplaatst: 13-05-2018 Tijd: 18:05 

 

Delen: