‘Fout appje’ oorzaak fatale steekpartij Den Ham

De fatale steekpartij dit paasweekeinde in Den Ham blijkt veroorzaakt door een ‘fout appje’. Een groepje Zwollenaren, dat onverwacht op een verjaardagsfeestje kwam, kreeg het daarbij aan de stok met de 18-jarige Dario J. Bij het opstootje dat vervolgens ontstond, trok Dario ineens een mes en stak zijn rivaal neer.

 

Zoals vanochtend gemeld is het slachtoffer, een 19-jarige Zwollenaar, enkele dagen later in het ziekenhuis alsnog aan zijn verwondingen bezweken.

 

Verjaardagsfeest

De steekpartij had plaats in De Kottergoren, een keurige straat waar eigenlijk nooit wat gebeurt. De zoon-des-huizes is de dag ervoor 19 jaar geworden, maar vierde het zaterdagavond.

 

Een van diens vrienden heeft wat vrienden in Zwolle. Na wat contacten via de sociale media komen de vier Zwollenaren, die nog ander feestje in de buurt hebben, ook nog even in Den Ham binnenvallen. De jarige zelf kent de Zwollenaren overigens niet.

 

Biertjes en jointjes

Er worden biertjes dronken en jointjes gerookt. Ruim na middernacht gaat het mis als er een woordenwisseling ontstaat met de Zwollenaren, waarna de ruzie op straat wordt voortgezet. Nadat buurtbewoners nog horen roepen dat iemand een mes heeft, wordt de Zwollenaar het volgende moment neergestoken.

 

Een groepje jongens rent weg, terwijl de drie Zwollenaren bij hun zwaargewonde vriend achterblijven. Die is in de borst geraakt.

 

Bidden voor slachtoffer

Een buurvrouw schiet in haar pyjama te hulp en laat het zwaargewonde slachtoffer haar huis binnendragen, waarna ze eerste hulp verleent. Samen met haar man bidt ze voor het slachtoffer. Gealarmeerde ambulancebroeders passen vervolgens reanimatie toe. Enkele dagen later overlijdt het slachtoffer echter alsnog. Dario J. wordt nog dezelfde nacht elders in het dorp aangehouden.

 

'Fout appje'

Volgens een buurtbewoner hebben de Zwollenaren en Hammenaren ruzie gekregen over een appje, dat blijkbaar totaal in het verkeerde keelgat schoot. “Maar wat daar precies in stond en wie het naar wie heeft verstuurd, is een raadsel.”

 

Dario J. maakt volgens plaatsgenoten deel uit van een groep hangjongeren die zich veelvuldig ophoudt op De Brink, in het hart van Den Ham. In de kleine hechte Hammer gemeenschap doen intussen verhalen de ronde dat Dario zich zou inlaten met drugs.

 

Bron; RTVOost

Geplaatst: 04-04-2018 Tijd: 14:23

 

Delen: