Voetbalwedstrijd in Vriezenveen loopt uit de hand, tientallen supporters op de vuist

Bij voetbalvereniging DETO Twenterand is vanmiddag een grote vechtpartij uitgebroken tijdens een wedstrijd in de eerste klasse voor promotie naar de hoofdklasse. Door de vechtpartij werd de wedstrijd gestaakt. Het betrof supporters van vv Groningen en DETO.

 

Bij de vechtpartij waren tientallen supporters van beide clubs betrokken. Waarom de supporters met elkaar op de vuist gingen is nog onbekend, in een radio verslag van RTV Oost was te horen hoe supporters spullen door de lucht gooiden en hoe mensen in de bosjes werden gedrukt. 

 

Spelers van beide clubs hebben de gemoederen proberen te bedaren, helaas had dit geen invloed. De politie heeft honden ingezet om de situatie onder controle te krijgen. Of er personen zijn aangehouden tijdens de vechtpartij is nog onbekend.

 

Supporters werden na de vechtpartij onder politie begeleiding naar de bussen gebracht. Omstanders verklaarde te hebben gezien dat er meerdere mensen gewond zijn geraakt. Door de vechtpartij werd er uit veiligheidsoverwegingen besloten om de hekken van de naastgelegen rommelmarkt bij Korfbalvereniging Amacitia tijdelijk te sluiten.

 

Nadat de rust was wedergekeerd is toeziend oog van de politie de laatste 8 minuten van de wedstrijd gespeeld. De wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor DETO Twenterand.

 

Bron: 112Twenterand

Geplaatst: 09-06-2018 Tijd: 18:45

 

Delen: